maquarie st additions

Rear Additions, Merewether,  NSW. 

Alterations to an existing residence in Merewether, Newcastle. The existing residence is perched high on the ridge overlooking the inner city suburbs of Newcastle. Unfortunately, the existing residence didn’t take advantage of the panoramic views available. The existing home was closed off, with little to no external living spaces. This was primarily due to the steep nature of the site. The brief was to liberate the living spaces and upstair bedrooms and provide and additional master bedroom suite to the rear. The inclusion of a larger external entertaining space and plunge pool was also required.

Alterations to the front of the residence were also required. New fencing to the front of the property and the provision of a large roof light well carving a path for light to enter the heart of the home via the central stairway.